İntihal Yüzde kaç olmalı
İntihal genel olarak kabul edilmeyen bir durum olsa da bir metni yazarken başka kaynaklardan istifade edilmesi gerektiğinden belli bir miktarda intihal yapılması kaçınılmazdır. Bu sebeple üniversiteler başta olmak üzere belirli metinler için bazı intihal yüzdeleri belirlenmiştir. Bu intihal yüzdesi sınır olarak kabul edilmektedir. Söz konusu intihal sınırının üzerindeki çalışmalar kabul edilmemekte, tez, proje ve ödev çalışmanın türü ne olursa olsun değerlendirmeye alınabilmesi için ilk şart belirlenmiş olan intihal yüzdesinin altında bir oranda olmasıdır.
Yüksek lisans ve doktora tezlerinin intihal yüzde sınırları pek çok üniversitede %20 olarak belirlenmiştir. Başka bir deyişle %20’nin üzerinde intihali olan tezler kabul edilmemektedir. Bu sebeple danışman hocalar tarafından bu oran kontrol edilerek yüzde olarak intihali sınırı geçmiş çalışmalar öğrenciye iade edilmektedir.
Bazı üniversitelerde intihal sınırı, %10 ya da %15 olarak da belirlenebilmektedir. Kimi üniversitelerde lisans ödevleri ve projeler için ise daha yüksek bir intihal oranına müsamaha gösterilmektedir. İntihal yüzdesi ne olursa olsun, buna uyulmalı ve teslim edilen tüm çalışmalarınızın bu oranının altında olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.
İntihal Tespit Merkezi olarak tez, ödev, proje, makale vb. herhangi bir akademik metninizin intihal oranını kısa sürede size intihal raporuyla iletebiliyoruz. Ayrıca intihal oranı yüksek olan çalışmalarınızın istediğiniz intihal düzeyine indirilmesi için de hizmet veriyoruz.
Tez İntihal Belgesi
Tez intihal belgesi nedir?
Aslında tez intihal belgesi yerine "tez intihal raporu" olarak ifade edilmesi daha yaygındır. Acil olarak intihal belgesine ya da intihal raporuna ihtiyaç duyan kişilere kısa süre içerisinde intihal raporlarını teslim edebiliyoruz. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ödevleri, projeleri ve tezlerinde sürekli olarak intihal raporuna ihtiyaçları bulunmaktadır. Biz de intihal tespit merkezi olarak sizlere kısa süre içerisinde en güvenilir tez intihal programı olan Turnitin programından alınan detaylı intihal raporunu mailinize iletiyoruz.
Üniversitelerdeki tez danışmanları her öğrenciye kısıtlı sayıda intihal belgesi vermektedirler. Bu da intihal raporu almayı zorlaştırmaktadır. Bunun yerine dışardan güvenilir firmalardan intihal raporu alınması daha yoğun olarak tercih edilmektedir.
Tez intihal raporu
Tezinizdeki intihal oranınızı gösteren tez intihal raporudur. Bu raporda intihal oranınızın yüksek çıkması durumunda hızlı bir şekilde intihal oranınızın istenilen seviyeye indirilmesi ve danışman hocanıza sunulması gerekmektedir.
İntihal belgesi (intihal raporu) almak ve sonrasında ihtiyaç duyarsanız intihal düşürme hizmeti almak için bizimle irtibata geçmeniz yeterlidir.
İntihal oranınızı öğrenmek için ücret ödediğiniz için sonrasındaki intihal düşürme sonrasında yeniden intihal raporu vermek için ücret almıyoruz.
Etiketler: intihal belgesi , intihal raporu , intihal oranı , tez intihal oranı
BENZERLİK ORANI NEDİR? İNTİHAL ORANI NEDİR? FARKLI ŞEYLER Mİ?
Benzerlik oranı ve intihal oranı aynı şey midir? Aralarında ne fark vardır? sorularına cevap vermek amacıyla bu yazımızı hazırladık. Benzerlik oranı ve intihal oranı aslında günlük hayatta sıklıkla birbirinin yerine kullanılan kavramlardır. Ancak aslında ikisi tam olarak aynı kavramı karşılamamaktadır. İntihal bir suç olması sebebiyle bir akademik çalışmada intihalin olmaması gerekmektedir. Ancak benzerlik oranı bir akademik metinde kaçınılmaz olarak bulunmaktadır. Çünkü bir akademik araştırma yaparken de benzer kaynaklardan literatür taraması yapılarak çalışılmaktadır. Bu nedenle intihal tarama programlarıyla bulunan oran her zaman intihal değil benzerlik oranı anlamında da kullanılmaktadır. Tabi niteliği itibarıyla intihal olması söz konusu değilse.
İntihal suçu ceza hukukunda karşılığı olan ve bazı yaptırımları olan bir kavramdır. Diğer yazılarımızda intihali ne olduğundan intihal çeşitlerinden ve intihalden kaçınma şekillerinden detaylı olarak bahsettik. Dolayısıyla intihalde bir yasadışılık söz konusu iken benzerlik oranında bir akademik çalışmanın doğası gereği diğer yayınlarla arasındaki benzerlik oranı söz konusudur.
Turnitin ve Ithenticate gibi programlardan alınan raporlar incelendiğinde aslında intihal raporu olarak söylenegelen şeyin benzerlik oranı (similarity index) olduğu görülmektedir. Üniversiteler ağırlıklı olarak benzerlik oranı sınırı olarak %20'yi kabul etseler de bu üst sınırdır. İyi bir akademik çalışmanın intihalinin düşük olması beklenmektedir. Turnitin vb. programlar sayesinde bir metnin hangi kaynaklardan nasıl alındığı net bir şekilde görülebilmektedir. Bu durum aynı zamanda metindeki intihal durumlarının da görülebilmesini (örn: bir metni olduğu gibi kopyalayıp yapıştırıp kullanmak) sağlamaktadır.
İntihal hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz.
intihal oranı nasıl düşürülür?
Etiketler: benzerlik oranı , intihal oranı , intihal oranı yüzde kaç olmalı , turnitin kandırma , intihal çeşitleri