Ders Notları Kaynakçada Nasıl Gösterilir? 3 Görselli Adım

Ders Notları Kaynakçada Nasıl Gösterilir? 3 Görselli Adım

Ders notları, çevrimiçi ve slayt sunumları olarak kaynakçada APA formatına göre gösterilir. Okulda öğretmenlerinizin anlattığı dersleri kaynakçada gösteremezsiniz. Slayt sunumları veya çevrimiçi anlatılan derslerin, kayıtları olduğu için kaynakçada göstermeniz mümkündür. Ders notlarını kaynakçada gösterme için şu adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Başvurular bölümüne girin. Alıntı ekle seçeneğini seçin. Yeni kaynak ekle bölümüne tıkladıktan sonra kaynak türünü aşağıdaki gibi ‘Diğer’ olarak seçin.

Adım 2: Yazar bölümüne araştırmacının adını ve soy adını girin. Var ise ders notunun yıl bilgisini de yazın. Çalışmanın adını yayın başlığı veya başlık bölümüne yazabilirsiniz. En son aşamada kaynakça bölümüne giderek elle manuel olarak çalışmanın adını italik yapmanız lazım. Çalışmanın adını yazarken sadece ilk harfi büyük olacak şekilde yazmanız gereklidir.

Adım 3: En önemlisi tüm bunları yaptıktan ve tamam diyerek kaynağı oluşturduktan sonraki manuel aşamadır. ‘’Dönmez, A. (2023). Sosyolojide temel kavramlar. [PowerPoint Slayt]. http://www…. adresinden alınmıştır.’’ şeklinde kaynağınızı elle düzeltmeniz gerekmektedir. [Dosya Türü] şeklinde düzenlenmelidir. Ders notu ise içerisine ders notu, çevrimiçi sunum ise, örnekteki gibi düzenlemeniz şarttır.

Ders Notlarını Kaynakçada Gösterme Örnekleri

Ders notlarını kaynakçada gösterme örnekleri, APA formatına göre oluşur. Öğrenciler, ders notlarını kaynakçada nasıl göstereceklerini bilmemektedir. Yüz yüze ders esnasında anlatılanı kaynakçada göstermek mümkün değildir. Çevrimiçi sunum ve PDF notlarını kaynakçada göstermek mümkündür. Ders notlarını kaynakçada gösterme örnekleri ise şöyledir;

  • Güngör, B. (2020). Matematik formülleri. [PDF belgesi]. http://www.bilimakademi.com adresinden edinilmiştir.
  • Yalvaç, C. (2005). Felsefede temel kavramlar. [PowerPoint sunusu]. http//:www.aydinlik.com adresinden alınmıştır.
  • Ayşen, B. (2023). Yöntembilim tartışmaları. [PDF belgesi]. http//: gungorakademi.com adresinden edinilmiştir.
  • Yılmaz, P. (2023). Denklemler. [PDF belgesi]. http//: matematikciler.com adresinden alınmıştır.
  • Gül, F. (2001). Doğa bilimleri. [PowerPoint sunusu]. http//: dogabilimleri.org adresinden alınmıştır.

Verilen örnekler temsilidir. Sizler de atıf yapmak istediğiniz ders notlarını, bu formata uyarlayarak kaynakçanızda gösterebilirsiniz.

Ders Sunumu Nasıl Kaynak Gösterilir?

Ders sunumu kaynakçada gösterilirken APA formatına ve temel aldığınız kılavuzun sizden istediği formata uygun gösterilir. Ders notlarını kaynakçada gösterirken dikkatli olmakta fayda vardır. Ders notunu aldığınız tarihi de kaynağa eklemek önemlidir. Ders sunumu kaynakçada gösterme adımları şu şekildedir;

  1. Ders notlarının yazarına ait künye bilgisini girin. Notların başlığının ilk harfi büyük olacak şekilde yazın. Kaynağın hangi yılda yayımlandığını da ekleyin.
  2. Ders notu başlığını italik yapın. Bu düzeltmeyi manuel yapmanız gerekecektir. [PowerPoint sunusu] veya [Ders sunumu] olarak belirtin.
  3. Son aşamada hangi çevrimiçi ortamdan bu kaynağı aldığınızı belirtin. Web sitesi linkini vererek ‘’adresinden alınmıştır’’ ibaresini ekleyin.

İlgili İçerik: Tez Kaynakçada Nasıl Gösterilir?

Ders Kitapları Kaynakçada Nasıl Gösterilir?

Ders kitaplarını kaynakçada gösterirken, APA formatına uygun olmasına dikkat edilir. Ders kitaplarına atıf verirken yazarın künye bilgisini doğru yazmaya dikkat edin. Ders kitaplarını kaynakçada şu aşamalara dikkat ederek gösterebilirsiniz;

  1. Kitabın yazarının isim ve soy ismini ekleyin. Kitabın yayım tarihini ekleyin ve eserin adını yazın. Kitap yayımlanmış bir kitap olduğu için konu başlığını ilk harfi büyük olacak şekilde yazın.
  2. Kitabın adını yazdıktan sonra yayımlandığı şehrin adını ekleyin. Yayınevi bilgisi de vermeniz önemlidir.
  3. Kitabı kaynakçaya ekledikten sonra dikkate aldığınız kılavuzun sizden istediği şekilde manuel olarak düzeltmelerinizi yapmayı unutmayın. Hazırladığınız çalışma bir tez ise, üniversitenizin tez yazma kılavuzundaki atıf kurallarını dikkate almanız gerekmektedir. Bir dergiye makale gönderecekseniz eğer ilgili derginin yazım kurallarını mutlaka dikkatle okuyun ve ona göre düzenlemeler yapın.

Keşfedin: İntihal Oranı Hesaplama

info@intihaltespit.com Whatsapp tel: 0505 326 84 15

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir